Niin se on jälleen juhlittu, käyty ja kärsitty tuo yksi vuoden kohokohdista eli Suomen Landseeryhdistyksen vepe-leiri Saarijärvellä. Leiri alkoi perinteisesti osalla jo perjantaina vepe-kokeen muodossa ja tottahan mekin oltiin osallisina tässä tapahtumassa ihanan kamalan aurinkoisessa säässä. Aurinko siis todella helli rannassa olijoita, mutta koska ranta on ilta-aurinkoon päin, niin kyllähän siinä oli haastetta niin koiraajalle kuin ohjaajallekin, kun vesi häikäisee silmiä. 

Ensimmäinen liike eli uinti 50m meni Rillalla ihan odotusten mukaisesti. Juuri ja juuri malttoi pysyä paikoillaan ja kun lähdon aika koitti, niin tykin kuulan lailla liikkeelle ja täysiä rantaa kohti. Pisteitä 25/25

© Marika Koski
13987434_10208685914003726_2776366725418


Seuraava liike oli esineen vienti, joka on ollut aina se vaikein ja oikeastaan vasta ihan viime viikkoina on palikat saatu kohdalleen. Tällä kertaa ongelma liikkeessä oli liika kuumeneminen veneelle. Rilla oli sitä mieltä, että äkkiä vaan veneelle ja lähetystä tehtiinkin jonkin aikaa, ennen kuin koira tajusi, että esinekin pitää ottaa suuhun. Liikkeelle päästyään se kyllä ui nätisti veneelle ja luovutti Pilville hienosti. Pisteet tästä oli kaiken sen säätämisen jälkeen 12/25.

Kolmas liike eli veneen nouto on yksi Rillan bravuureista ja se meni ihan ilman suurempia ongelmia. Liki täydellinen suoritus ja pisteitä täydet 25/25. 

Viimeinen liike eli hukkuvan pelastaminen on tänä kesänä alkanut hieman tuottaa ongelmia ja syynä lienee ihan vaan treenaamattomuus, koska kaikki voima on keskitetty siihen esineen vientiin. Vaikka aikaisemmin hukkuva on mennyt hyvin ja Rilla on nätisti kiertänyt hukkuvan, niin nyt se lähtee nätisti kiertämään, mutta puolen kierroksen jälkeen suuntaakin suoraan rantaan, jolloin se vähän jyrää hukkuvan yli ja monesti hukkuvan käsi jää koiran alle, jolloin damista kiinni pitäminen on todella vaikeaa. Tälläkin kertaa hyvin alkanut hukkuvan kiertäminen päättyi ei niin hyvin ja dami oli Rillan suussa aika pahasti vinksallaan ja hukkuva jäi koiran vartalon väärälle puolelle damin päähän nähden. Tästä johtuen Rillan uinti oli vähän toispuoleista ja se ajautui oikean maalitolpan linjalle ja osittain myös sen ohi. Maalitolpan kohdalla Rilla kuitenkin korjasi linjan sisäpuolelle kuono tolppaa hipoen. Huikea taistelu maaliin ja varmasti päivän uskomattomin korjaus juuri ennen maalia. Tämän liikkeen pisteet 24/25, yksi piste lähti ylimääräisestä käskystä.

© Marika Koski13920373_10208685930884148_6320243683286

Kokeen lopputulos 86 pistettä ja ALO2-tulos. Olen tähän tulokseen enemmäin kuin tyytyväinen, kun treenitunnit eivät ole mitenkään päätä huimaavia. Nyt kun se vientikin pikkuhiljaa sujuu, niin tekisi mieli vielä osallistua kokeisiin tämän kauden aikana. Harmillisesti nyt ollaan vaan jo elokuussa ja kausi on pian ohi. Onneksi uusissa alokasluokan säännöissä liikkeet ovat hyvin pitkälti samat kuin nyt, joten ensi kesänä sitten haetaan ne ykköset ;)

Loppu leiri oli sitten suorastaan yhtä juhlaa, kun juhlittiin Katjan ja Miian syntymäpäiviä suklaakakulla ja runsaalla määrällä kuplajuomaa. Todettiin myös, että Rilla on varmasti jotain sukua Ice Age elokuvien Jyrsikselle, metsästettiin ampiaisia joita muuten oli aivan älyttömästi, istuttiin iltaa muun leirikansan kanssa kodalla, laulettin, naurettiin vedet silmissä ja hieman myös vepeiltiin. Kiitos Viivi, Laura, Pilvi, Kaisat S&H, Miia, Marika, Katja ja Disa huippu viikonlopusta ja erityiskiitos Pilville apparoinnista.