Viime viikolla pidettiin toko-valmennusryhmän kanssa ensimmäiset treenit. Olo oli kuin olisi viimeiselle matkalle menossa, niin paljon jännitti. Onneksi Rilla osaa ottaa rauhassa ja tekee sen minkä osaa. Ensin jokainen meistä vuorollaan esitti sen mitä on jo opetellut, jotta ryhmän jäsenten taso tulisi tarkemmin selville. 
Jännitys onneksi hälveni, kun pääsin käynnistelemään tuota diesel-koiraani edellisen suorittaessa omaa treeniään. Rillalle löytyi virettä juuri sopivasti, että pakka pysyisi kasassa ja liikkeet olisivat hallitut, mutta vauhdikkaat. Rillan kanssa tehtiin kisanomainen treeni, eli treenin jossa liikkuri kertoi, mitä pitää tehdä seuraavaksi. Tehtiin seuruuta, pysähdyksiä ja temmon vaihteluita ja yksi jäävä liike. Koira suorastaan loisti, mutta ohjaaja möhli itse yhden käännöksen ja teki vasemman käännöksen sijaan täyskäännöksen vasempaan :) Onneksi se ei tässä tilanteessa haitannut, mutta osoitti sen, että liikkurin kanssa toimimista täytyy harjoitella lisää. Kun oman osuutemme jälkeen, jäätiin kuuntelemaan palautetta, niin Rilla oli ihmeissään, että tässäkö tämä nyt oli ja alkoi haukkumalla komentamaan lisää äksöniä. Intoa tekemiseen olisi löytynyt pidemmäksikin aikaa. Treenien lopuksi otettiin vielä kisanomainen paikkamakuu, jossa jokainen asettui riviin vuorollaan, "tuomari" kävi tekemässä luoksepäästävyyden ja sitten koirat maahan ja ohjaajat siirtyvät pois koiran luota. Hienosti Rilla pysyi siinäkin paikallaan, vaikka vasemmalla puolella oleva koirakaveri ei ihan malttanutkaan olla aloillaan. Tämä itseäni vähän jännitti, sillä ollaan treenattu paikkamakuita enimmäkseen omassa pihassa, missä ei häiriöitä niinkään ole, varsinkaan muita koiria. Kaiken kaikkiaan hyvä treeni ja hyvä mieli jäi porukasta ja tekemisen riemusta. 


Kaikesta tästä on innostuttu, jopa niin paljon, että koekalenteria on opeskeltu läpi ja jos kaikki menee putkeen, niin kesäkuussa mennään kokeilemaan tokon alokasluokkaa ja heinäkuussa osallistutaan mahdollisesti piirinmestaruuskisajoukkueeseen.