Hyvänä ajatuksena oli kirjoittaa tänne pentujen kuulumisia niiden syntymästä uusiin koteihin lähtöön saakka viikoittain, mutta sitten iski inspiraation puute ja koko homma vaan jäi. Ehkäpä sellainen tulee sitten seuraavalla kerralla, jos seuraavaa kertaa koskaan eteen tulee, sillä vaikka pentuaika olikin kivaa ja hyvin opettavaista, oli se silti aika raskasta vaikka Rillalla ei pentuja ollutkaan kuin kolme. Voin vain kuvitella mitä se olisi, jos pentuja olisikin ollut vaikka kymmenen tai enemmän. Kyllä se pientä järjestelyä vaatii, varsinkin sen jälkeen kun pennut alkavat syömään kiinteää ruokaa, että on tiettyyn aikaan kotona ruokkimassa pennut ja viemässä niitä ulos yms. 
Vaikka kuinka olisi kivaa, että kun eletään talvikuukausia, niin olisi myös se ihan oikea talvi pakkasta ja lunta, niin olen kyllä iloinen, että pentuajalle sattui vain muutama kova pakkaspäivä ja ipanat saivat ulkoilla monta kertaa päivässä ja loppua kohti aika pitkiäkin aikoja. Parasta pentujen mielestä näytti olevan erään pensaan järsiminen ja iskä-Taiston kanssa leikkiminen ja ympäristön tutkiminen. Taisto oli muutenkin innokas lapsenvahti ja Rilla antoikin sen osallistua pentujen elämään jo aika varhaisessa vaiheessa.
Nyt on pentuset olleet omissa kodeissaan jo muutaman viikon ja täytyy kyllä myöntää, että ajoittain tulee kovin haikea olo, kun niitä miettii. Pennut ovat nyt sen verran kaukanakin, että niiden kasvua ja kehitystä ei ihan heti pääse edes katsomaan. Olen silti erittäin onnellinen pentujen uusista kodeista, sillä jokaisessa on tai on ollut lansuja ja jokaisen pennun kodissa on ollut jopa Rillan lähisukulainen.

Pennut 4vrk
DSC_0549.jpgDSC_0550.jpg

Pennut 11vrk
DSC_0604.jpg
Ensimmäisiä huojuvia askelia 11vrk ikäisenäDSC_0613.jpgDSC_0614.jpg

15vrk
DSC_0657.jpgDSC_0742.jpg
 

Jos joku haluaa tietää Rillan ja Taiston pentujen alkutaipaleesta jotain, niin saa kysyä ihan rohkeasti. Muutenkin voisin kevään aikana tehdä sellaisen Kysy-niin-vastaan-postauksen liittyen pentuihin, Rillaan ja Taistoon ja kaikkeen mitä me puuhaillaan. Nyt on ainakin suunnitelmissa käydä Taiston kanssa lukukoira tai kaverikoira "koulutuksessa" kunhan Taistolla vaan tulee ikä täyteen ja tietysti heti kun kelit lämpiää, kaivetaan veneet esille ja aletaan pohtia vepen uusia sääntöjä.