Käytiin Rillan kanssa pyörähtämässä Mäntässä toko-kokeessa tänään. Toiveet oli korkealla, koska tiedossa oli, että koira ja ohjaaja osaa hommansa, mutta toisin kävi. Oma jännitys kasvoi niin suureksi, että koira oli alusta asti aivan kujalla, suorastaan hädissään, että mikä minua vaivaa. 
Alkuun en tietoisesti tehnyt kummoisia käynnistelyjä koiran kanssa, koska olimme suoritusvuorossa vasta seitsemäntenä ja kierroksilla käyvä koira ei ole läheskään niin varma paikkamakuussa kuin rauhallisemmassa tilassa oleva. Luoksepäästävyydestä 10, mutta vaikeudet alkoi, kun piti käydä maahan, se otti kaksi käskyä. Paikalleen Rilla jäi hyvin, mutta kun aikaa oli jäljellä vajaa puolet, hiippaili Rilla liikkurin viereen seisoskelemaan ihan muina naisina. Se meni sitten nollille. 
Ennen kun tuli meidän vuoro suorittaa muut liikkeet, koitin käynnistellä Rillaa pienillä seuruupätkillä ja nopeilla käännöksillä, jotkä yleensä auttavat, mutta nyt ei meinannut tehota mikään. Tuntui, että vaikka olisin käsilläni kävellyt, niin koira ei olisi seurannut, Ja niinhän siinä sitten kävikin. Kaikissa seuruissa Rilla kulki kaukana takana ja kun piti lähteä jääviin liikkeisiin, niin koko koira jumahti paikalleen. Sama jatkui kautta linjan hyppyyn asti. Seuruista vain hihnassa seuraamisesta kertyi pisteitä. Ainoastaan luoksetulo oli hyvä ja siitä tulikin 10 pistettä. Kokonaisvaikutelmasta saatiin 5 pistettä. Liikkurikin sanoi suorituksemme jälkeen, että koira vaikutti ihan pätevältä kisapaikalle tullessa, mutta selkeästi ohjaajan jännitys sai senkin keskittymisen herpaantumaan täysin. Kokonaispistemäärä oli loppujen lopuksi kokonaiset 55 :D


No, jos jossitella haluaa, niin tämä oli molempien ihka ensimmäinen toko-koe, enkä ole edes koskaan päässyt katsomaan koetta, joten ehkä siitä voi antaa itselleen vähän anteeksi. Kuitenkin kyllähän se harmittaa, kun on töitä tehty paljon ja tiedossa on, että koira osaa liikkeet ihan ongelmitta, eilinen kenraaliharjoitus sen näytti. Nyt siis vain rakentamaan kisarutiinia ja varmuutta omaan tekemiseen, pariin paikkaan on jo koepaikka valmiina ja se pm-koe on edelleen tähtäimessä heinäkuussa. Tästä on hyvä lähteä sunnuntaina Oili Huotarin koulutettavaksi, josko häneltä saisi vinkkejä jännittämiseen ja tietysti kaikkeen muuhun, nyt kun on tämä vikalistakin tiedossa.