Viime viikonloppuna oltiin Rillan kanssa elämämme ensimmäisellä vepe-leirillä Saarijärvellä. Perjantaina mentiin ja sunnuntaina palattiin kotiin. 

Kun perjantaina saavuttiin Ahvenlampi Campingiin, niin aluksi jaettiin tiimipaidat ja minäkin sain omani, hienon PiNkkitiimin paidan, jossa etumustassa lukee nimi, minulla se on vielä Kokelas, sillä olen tiimin uusi jäsen ja "oikea" nimi muotoutuu sitten ajan kanssa ja selässä on hieno Mirtillon lansujen logokuva. Leirillä oli myös toinen kokelas, Viivi, ja aika näyttää mitkä meidän nimet ovat sitten tulevaisuudessa. 

Perjantai-iltana oli myös vepe-koe, jossa oli runsas PiNkkitiimin edustus. Kisaamassa oli Rillan sisko Tankki, Huli, Karpo ja Jore ja PiNkit vei parhaat sijat mennen tullen Tankin ja Hulin saadessa ykköstulokset omissa luokissaan. HYVÄ PINKIT! 

Itse leiri alkoi varsinaisesti vasta lauantaiaamuna ryhmäjaolla ja hienosti oli järjestävä taho kuunnellut ryhmätoiveita, sillä koko PiNkkitiimi sai olla yhdessä ryhmässä, tosin oli siinä ryhmässä  muutama muukin. Meidän ensimmäinen tehtävärasti oli hukkuvan pelastaminen. Rilla suoriutui tehtävästä ihan hyvin, vaikka meinasikin aluksi kiivetä hukkuvan syliin, mutta pienellä ohjauksella toi sen lopuksi kuitenkin rantaan. Hukkuvan noutamisen lisäksi halusin ottaa Rillan kanssa veneestä hypyn, noh eihän se mennyt niinkuin toivottiin. Rilla oli sitä mieltä, että enpäs muuten hyppää, mutta loppujen lopuksi se hyppykin onnistui damin perässä.

Toinen tehtävärasti oli esineen vienti. Koska emme ole moista koskaan Rillan kanssa tehneet, niin emme tehneet sitä nytkään vaan Rillan tehtävänä oli hakea dami veneeltä ja uida sitten rantaan. Se sujuikin oikein hyvin. 

Sunnuntaiaamun ensimmäinen tehtävärasti oli veneen hakeminen. Rillan kohdalla se tarkoitti ensimmäisellä kerralla damin hakemista veneeltä ja toisella kerralla veneen köyteen sidottiin lelu, josta Rilla sitten veti veneen rantaan. Nyt meidän täytyy hankkia jostain pätkä köyttä, että Rilla innostuisi vetämään siitä, eikä tarvitsisi mitään lelua narun jatkoksi mistä sitten vetää. 

Sunnuntain toinen ja leirin viimeinen tehtävärasti ole veneestä hyppy. Lauantaina ihan plörinäksi mennyt hyppy toistui sitten sunnuntaina. Onneksi toisella kerralla Rilla ampaisi veneestä kunnolla, tosin silloinkin damin perässä, mutta annettakoon se sille anteeksi, sillä eihän se ole moiseen toimintaan milläänlailla rutinoitunut, kun emmehän me ole kovinkaan montaa kertaa päässeet vielä vepeilemään.

Koko leiri oli oikein mukava, vaikka tuntuu, että emme sieltä hirveästi mitään saaneet, sillä koko laji on meille vielä aika vieras. Oli kuitenkin mukava kuulla kouluttajilta, että Rilla on hyvä aihio vepe-hommiin, sillä se menee veteen mielellään ja lähestyy vieraitakin ihmisiä helposti. Kaikki vapaa-aika meni todella nopeasti, tietysti, koska seura oli mitä parhainta ja naurettua tuli niin, että vielä maanantaina oli vatsalihakset hellänä. 

Rillan kasvattaja teki leirillä vähän alustavia pentusuunnitelmia ja aika näyttää tuleeko meille toinen pikku-penneli vielä ensi talven tai kevään aikana. 

Jos jostain saan haalittua, niin laitan leirikuvia tänne myöhemmin.