Käytiin siis Taiston kanssa sunnuntaina Krista Karhun opissa opettelemassa rallytokoa ja tokoa. Rally on meille ihan uusi juttu, mitä nyt joskus jotain höntsäilyjuttuja on tullut tehtyä, mutta varsinaisesti sääntöihin tai edes mitenkään syvemmin lajiin en koskaan ole aikaisemmin perehtynyt. Tokoon puolestaa Rillan kanssa on perehdytty, Taistonkin kanssa vähän, mutta sen kanssa on tehty aika vähän mitään. 

Päivä alkoi siis rallyyn tutustumisella. Ensin käytiin sääntöjä ja kylttejä läpi ja sitten suoritettiin rata. Kristan mukaan Taiston tapa suorittaa asioita on hyvinkin hauska. Ja onhan se! Asiat tehdään aivan omalla tyllillä eikä tosikko tämän koiran kanssa pärjäisikään. 

DSC_0639%20%282%29.jpg

 

DSC_0662%20%282%29.jpg

Rallyn jälkeen pidettin tauko, jonka jälkeen jatkettiin tokolla. Koska aika vähän on tehty tokoa, meille ei ole vielä muodostunut mitään erityisiä ongelmakohtia. Lähinnä Taiston kanssa käytiin vaan läpi eri asioiden opetustekniikoita, kun koira on iso ja vähän kömpelö, ei se taivu mihinkään supersuorituksiin ainakaan heti. Enemmän perehdyttiin seuraamisen ja perusasennon nojaamiseen ja liiallisen läheisyyteen. Tähän saatiinkin hyviä ohjeita ja esimerkiksi palkan suunnalla on asiassa iso merkitys. Lisäksi saatiin tehtäväksi opetella kaikki liikkeet myös suoritettavaksi oikealla. Mikä ainakin aluksi tuntui todella vaikealta. 
Lisäksi Taiston kanssa perehdyttiin istu-seiso-maahan-vaihteluihin. Pitkäraajainen ja pitkärunkoinen tuskin tulee tässä asiassa kovinkaan nopeaksi, mutta hyviä ohjeita saatiin tähänkin, kuinka esimerkiksi oma ohjaava käteni ohjaa koiraa. Onko kämmen auki vai nyrkissä, liikkuuko se ylös, alas vai kohti koiraa yms. pienillä asioilla tuntui olevan suuri merkitys. 

DSC_0954%20%282%29.jpg

Kaiken kaikkiaan mukava, opettavainen ja aurinkoinen päivä. 

DSC_0969.jpg

Vielä ei olle veneitä laitettu vesille ja vepehousuja kaivettu kaapista, sillä vedet ovat vielä niin kylmiä. Molemmat, Rilla sekä Taisto ovat käyneet uimassa muutamia kertoja, mutta eivät ne vielä veteen hinkua. Uskon, että kyllä sekin hetki jälleen kesän aikana vastaan tulee, kun koirat saa kiskomalla kiskoa rannasta mukaansa. 

Niin ja hei, torstaina suunnataan Taiston kanssa pk-erkkariin Vantaalle. Kyseessä on Taiston ihka ensimmäinen näyttely, toivotaan, että kaikki sujuu hyvin.