Kesäkuun alun toko-kokeen todellisen epäonnistumisen jälkeen jäätiin Rillan kanssa lomalle ja pohtimaan uusia suunnitelmia, tosin lomalle jäätiin myöskin osittain olosuhteiden pakosta. Kesä kun on maanviljelysperheen kanssa aluksi toukotöitä ja sitten heinän- ja rehunajoa ja kun mies on sellaisissa hommissa, joita voi tehdä vain kun kelit sen sallii, niin siinäpä ei pailjoa kelloa katsella, lisäksi olen ollut töissä, joten viikkotreenit on koko kesän ajan jääneet meillä väliin. Toki motivaatiokaan ei tuon epäonnisen kokeen jälkeen ole ollut mitenkään kovin korkealla, mutta eiköhän täältä suosta pikkuhiljaa aleta nousemaan ja perehtymään uusiin sääntöihin. Niitä kun ei olla edes vilkaistu :D 

Vaikka kesä on ollut sateinen ja kylmä, lukuunottamatta näitä paria lämmintä viikkoa joista ollaan saatu nyt nauttia, on Rilla silti ahkerasti harrastanut kunnon kohottamista uimalla. Hankittiin oilein pelastuliivitkin sille, niin on saanut uiskennella veneen perässä vähän pidempääkin matkaa, eikä vain niin pitkälle kun jaksaa damin tai pallon heittää. Eihän ne liivit mikään Rillan lempesine ole, mutta kun veteen pääsee, niin mikään ei enää haittaa. 

Vajaa pari viikkoa sitten olin jälleen jokavuotisella Lansuyhdistyksen vepeleirillä Saarijärvellä. Siis todellakin minä olin, ei Rillä, koska sille iski juoksut samaan aikaan, itse taas en tahtonut jättää tuota hauskuutta väliin ja läksin rohkeasti matkaan ilman koiraa matkakumppanina kamera. Leiri meni tavallisen railakkaaseen tyyliin iltanuotioilla aamun sarastukseen asti ja oarin tunnin unien ja aamupalan jälkeen tehtävärasteille treenaamaan. Tosin itse sain nauttia upeista koirista ja niiden suorituksista ja ikuistaa niitä muistikortille. Kaikenkaikkiaan kuvia taisi kertyä meilkein 700! Niitä saattaa tulla tännekin julki jossain vaiheessa. 

Tuosta Rillan juoksusta sen verran, että sitähän piti käydä astuttamassa, mutta koska juoksujen ajankohta oli vähän hankala ja mahdollinen synnytys olisi sattunut vielä vähän hankalampaan väliin, niin päätettiin kasvattajan kanssa siirtää astutusta seuraaviin juoksuihin, jotka todennäköisesti osuvat vielä tämän vuoden puolelle ja uusi vuosi saadaan toivottavasti aloittaa odottavin mielin.