Rillan ja Taiston rakkauspakkaukset syntyivät eilen 8.12. Jo aamulla mietin, että päivä olisi hyvä päivä syntyä, sillä se oli vastikää pois nukkuneen vaarini syntymäpäivä ja olihan merkit jo synnytyksen lähestymiselle olleet ilmassa jo hetken, sillä keskiviikko-torstaiyönä Rilla oli todella rauhaton. Läähätti ja vaihteli vähän väliä asentoa sekä vaelteli ympäri pentuhuonetta, jossa sen kanssa nukuin. Pennut eivät kuitenkaan tuona yönä vielä syntyneet ja muutenkin koira rauhoittui torstai aamun aikana suht normaaliksi ja ajattelin, että ainakin iltaan menee ennen kuin mitään tapahtuu. No, kuten on jo monesti huomattu, mikäänhän ei meillä mene niin kuin on suunnitellut.
 
Olin tytärtäni hakemassa koulusta kahdentoista aikoihin ja sillä aikaa Rillalta oli tullut sikiövedet ja mammakoira oli myös levittänyt pentuhuoneessa olleen petini peitot ja tyynyt ympäri huonetta. Aika pian supistukset Rillalla voimistuivat ja ponnistelu alkoi. Ensimmäinen pentu syntyi noin vartin yli yksi todella helpon näköisesti. Toinenkin pentu syntyi lyhyen ponnistelun jälkeen noin tunti ensimmäisen jälkeen. Tämä pentu olikin oikea möhkäle. 
Toisen pennun jälkeen supistukset vaikutti loppuvan ja Rilla nukkui jonkin aikaa, eikä mitään tapahtunut muutamaan tuntiin yhtään mitään. Tunnit tuntuivat todella pitkiltä ja välillä piti jo ottaa yhteyttä eläinlääkäri kaveriin ja kysyä neuvoa. Kun mitään ei alkanut tapahtumaan, vein Rillan vähän ulkoilemaan ja kun tulimme takaisin sisään alkoi taas selkeästi Rillaa supistelemaan ja lyhyehkön työntövaiheen jälkeen syntyi kolmas pentu, joka oli huomattavasti pienenpi kuin kaksi edellistä.

Tässä vaiheessa jo uskalsi hieman henkäistä helpotuksesta, sillä hommassa oltiin jo reilusti voiton puolella, enää yksi pentu. Toisaalta Rilla asettui taas pentulaatikkoon ja hetken kuluttua alkoi kuulua laatikosta kuorsausta. Taas aika vaan kului ja mitään ei tapahtunut. Välillä ulkoiltiin ja sitten taas odotettiin ja mitään ei tapahtunut. Olin saanut eläinlääkäriltä pari piikkiä oksitosiinia ja oli sovittu, että jos tiettyyn kellonaikaan ei ala tapahtumaan, niin annan Rillalle pistoksen. Kuitenkin hetki tätä ennen supistukset voimistuivat taas ja alkoi pitkä ponnistelu, jonka lopputuloksena syntyi neljäs pentu vähän ilta yhdeksän jälkeen. Valitettavasti tämä viimeinen syntyi kuolleena. Rilla hoiti hetken kuollutta pentuaan ja jätti sen sitten sivuun ja keskittyi täysin näihin kolmeen hyvinkin elävään ja äänekkääseen mönkijään. Loppusaldo kaksi urosta (1. & 3.) ja yksi narttu (2.).

DSC_1969.jpg


Oli ihanaa huomata, kuinka Rilla luottaa niin paljon ihmiseen, että lähti jokusen tunnin viimeisen pennun syntymän jälkeen ihan reippaasti pihalla käymään ja malttoi juoda ja syödäkin. Pennut Rilla oli siksi aikaa asetellut kauniiksi kasaksi lämpimään pentulaatikkoon.

DSC_1962.jpg

Taisto on vähän hämillään, kun pennut vikisevät ja se tahtoisi jo kovasti tutustua jälkikasvuunsa. Vielä ei kuitenkaan ole sen aika, vaan Taisto saa tyytyä haistelemaan portin takaa pentuhuoneesta tulevia hajuja.