Syksy saapui liian varhain.. Muutaman kerran ehdittiin venettä vesillä testailla ja tännekin suuntaan saatiin pari vepestä innostunutta lisää. Nyt on vene laitettu talviteloille ja aletaan innolla odottamaan ensi kevättä. Ja tietysti jännittämään kuinka vepe-sääntömuutoksien kanssa käy. Oma mielipide on, että vanhoissa säännöissä oli liian monta kohtaa, joissa asioita tehdään tietyn tavan mukaa, mutta asiat voisi olla toisinkin ja nämä olisi ehdottomasti pitänyt ensin uusiin sääntöihin laittaa varsinaisiksi säännöiksi. Lisäksi muutamat uudet liikkeen mietityttää. Alokasluokkahan ei sinänsä muutu kovinkaan paljoa, mutta muissa luokissa muutoksia tuleekin oikein roppakaupalla. Eiköhän tässsä syksyn mittaan jo olla sääntömuutoksen kanssa vähän viisaampia.

Rillan kanssa ollaan lenkkeilty pitkin metsiä ja peltoja niin paljon kun vaan on ehditty. Kamerakin on aika ahkeraan mukana kulkenut, joten lisää kuvia on luvassa jossain vaiheessa. Tokoiltukin edelleen on aika ahkeraan, eli siis melkein joka päivä :D Paikkamakuu aiheuttaa edelleen ajoittain päänvaivaa, mutta koemaisia treenejä jatketaan ja aika kai tässäkin näyttää mitä tuleman pitää. Nyt kun tokossakin tuli tämä sääntöuudistus, niin paikkamakuu on se liike josta kaikki riippuu. Ja jos koira ei pysy paikallaan, niin siitä seuraa sanktio. Tosin kaikkihan menisi ihan liian hyvin, jos makuu olisi ainoa ongelma, sillä myös kapulan pito on Rillan mielestä todella tyhmää ja sen kanssa pitäisi ehdottomasti myös saada juoksennella ympäriinsa :D Pikku hiljaa on kapulanpidossa nostettu vaatimustasoa ja saattaa se palikka pysyä palikan suussa jopa 3 sekuntia. 

Kaiken tokoilun lomassa ollaan Rillan kanssa käyty mm. Hakojärven koululla harrastepäivässä esittelemässä tokoa ja muutenkin Rilla oli paijattavana. Lisäksi käytiin eläinten viikon kunniaksi Vaskiveden koululla, jossa Rilla esitti myös tokoliikkeitä ja lisäksi etsi makkarapiiloja ja oli lopuksi lasten rapsuteltavana. Rilla on useinmiten kaikkea, mitä koiralta voi vaatia. Nyt kun kentällä toimimiseenkin on tullut uutta intoa, niin on ihanaa seurata, kun koira on töissä niin se todellakin on TÖISSÄ ja kun ollaan vapaalla, niin silloin vain pötkötetään ja nautitaan. Lisäksi Rilla on jotenkin aikuistunut sen jälkeen kun se täytti kolme vuotta. Selkeästi sen ei tarvitse enää hössöttää koko ajan vaan ihmisiä voi lähestyä ihan rauhassa. Nytkin kun ollaan näitä koulukäyntejä tehty, niin vastaan on tullut pari lasta, jotka ovat kertoneet pelkäävänsä koiria ja silti ovat tahtoneet tulla Rillaa rapsuttelemaan ja tällaisissa tilanteissa Rilla on ollut ihan rauhassa ja vasta jonkin ajan tutustumisen jälkeen on antanut märän suukon moikkaamaan tulleelle lapselle. Rilla on siis toiminut suorastaan terapiakoirana. Tässä onkin pikkuhiljaa kypsynyt ajatus myös kaverikoiratoimintaan tai lukukoiratoimintaan osallistumisesta.