Nyt on joulut ja uudet vuodet juhlittu ja menestyksen vuosi 2014 saa alkaa. Joulu vietettiin Heinolassa vanhempieni luona ja vuodenvaihde kotona ja naapurissa anoppilassa. Oli mukava huomata, että edelleenkään Rilla ei pahemmin pelännyt pauketta vaikka koiratoveri Roi olikin kauhuissaan. Lisäksi positiivista oli se, että Rilla osasi käyttäytyä vaikka talossa oli muutaman kuukauden ikäinen vauva ja mukana vilisi neljä kissaa. Ei näyttänyt olevan kiinnostunut vauvasta eikä kissoista.

Loppiaisena käytiin Ylöjärvellä Koirakoutsin järjestämässä mätsärissä. Oli jälleen oikein mukava reissu kun matkaseurana oli vakio ryhmä eli, Janita ja corgit Niki ja Lilli lisäksi tyttäreni ja mieheni. Onneksi sain yllytettyä myös miehen mukaan, sillä muuten olisimme olleet pulassa koirien kanssa, näyttely järjestettiin hallissa ja kehät oli sijoitettu eri tiloihin hallissa, joten mistään et nähnyt mikä numero oli missäkin kehässä menossa. Joten aina jonkun piti juosta katsomaan kehien väliä milloin oli oma vuoro tulossa.

Varsinaista menestystä ei mätsäristä tullut, Rilla sai punaisen nauhan ja tuomari kehui koiraa sopusuhtaisesta ulkomuodosta, Niki sai sinisen nauhan ja Lilli punaisen. Ainoa meidän porukan voittaja oli Anni, joka pokkasi palkinnon leukoirakehässä. Tosin siellä taidettiin palkita kaikki, mutta voi sitä lapsen riemua kun sai ihka ensimmäisen palkintonsa :)

Tässä lumentuloa ja talvea odotellessa on jo alkanut toivoa, ettei sitä talvea tulisikaan, vaan että voitaisi siirtyä suoraan kesään. Hirmuinen hinku olisi päästä jo vepeilemään. Koirakin on sitä mieltä, että koska järvi ei ole jäässä niin sinne voi ihan hyvin mennä uimaan. Onkin pitänyt hieman karsia omia kävelyreittejä, sillä reitit kulkee muutaman lammen ja järven ohi ja pakkohan sinne jääkylmään veteen on Rillan itsensä tunkea. Kesää siis edelleen odotellessa...

 

Rillan kasvattajalla on muuten yksi urospentu vapaana marraskuussa syntyneestä pentueesta, http://lejonqvist.vuodatus.net/ Kaupan päälle saa mahtavan harrastusporukan!