Kevät on edetä huristanut kärrykeikkoja tehden ja tokoa treenaillen. Tokokevät huipentuu jälleen parin viikon päästä Oilin koulutukseen. Toivotaan vaan, että saan töistä sen verran vapaata, että ehdin koulutettavaksi. 

Koko tähänastinen yhteiselämämä Rillan kanssa puolestaan huipentui menneenä viikonloppuna, kun Rilla saavutti Suomen Muotovalion arvon!!
Lauantaina helteisessä Harjavallassa treffattiin Lauran ja Uhon kanssa ja siitä alkoikin Mirtillon "koiranäyttelyjaoston" Festarikiertue 2016. Harjavallassa romanialainen tuomari Marian Draganescu arvioi Rillan sertin arvoiseksi ja sertin lisäksi Rilla pokkasi myös rodun parhaan palkinnon Lauran loistavassa handlauksessa. Tämä oli siis Rillan toinen sertipalkinto ja siitä heräsikin toiveet sunnuntaille. Lauantaina ryhmäkehien, jossa ei menestystä irronnut, jälkeen suunnattiin Lauran ja Uhon kanssa Saloon, jossa iltaan kuului kuplivaa ja karaååkkea. Anteeksi vaan Salon Rikalan asiakkaat tästä musiikkiviihteestä :D
(Sen verran täytyy kehaista Original Sokos Hotel Rikalan henkilökuntaa, että ensi kertaa Salossa vierailevina meidät otettiin erittäin hyvin huomioon ja opastettiin monessa asiassa. Lisäksi koirat sai myös oman tervetuliaispaketin, jostä löytyi kakkapusseja ja herkkuja.) 

Sunnuntaiaamukin alkoi aurinkoisena ja lämpimänä, ja aamupalojen jälkeen suunnattiin Salon ryhmänäyttelyyn, jossa tuomarina oli irlantilainen Bryan Hegarty. Uho esiintyi hyvinkin mallikkaasti saaden junnu-uroksena ensimmäisen sertinsä. Siinä vaiheessa mieleen nousi jälleen, että ehkä Rillallakin olisi mahdollista pokata se viimeinen valionarvoon oikeuttava serti, mutta koska olen perimmiltäni pessimisti, niin ei sitä meinannut uskoa silmiään, kun jälleen Rilla arvioitiin sertin arvoiseksi ja todellakin sai sen sertin! Nyt se minun minikokoinen piskiparka todellakin olisi muotovalio! Koko näyttelykiertue sai vielä todella huikean lopun, kun Uho palkittiin rodun parhaana ja Rilla vastakkaisen sukupuolen parhaana! 

Tästä kaikesta ei voi muuta, kun kiittää Lauraa, joka on Rillan kanssa jaksanut esiintyä ja tietysti Rillan kasvattajaa Hannaa elämäni koirasta.  

 

Rilla reissun jälkeen kotipihassa palkintojen kanssa
rillamva.jpg

 

Nuori herra Uho. Tästä koirasta kasvaa vielä jotakin suurta. 
uho.jpg