Niin se on tämä kesä mennyt vauhdilla, ettei ole edes koneen ääreen kunnolla ehtinyt. Kovasti oli suunnitelmissa kääydä vepe-treeneissä ja tokoakin siinä sivussa opetella, mutta niin ne on kaikki jäänyt. Kesäkuu meni pitkälti sairastaessa ja kun kaiken maailman keuhkoputken tulehduksista ja muusta pääsi eroon niin töissä koitti kiireisin sesonki. Monet illat on siis kuluneet töissä. Onneksi omalta kylältä on löytynyt hyviä tyyppejä, joiden kanssa treenata ainakin tokoa ja kunnon koulutustakin on ihan saatu, sillä eräs treeniseurueesta on kouluttanut koiria muunmuassa armeijan käyttöön. Kunnon natsimeininkiäkin olemme siis päässeet "maistamaan". Ja huomenna olisi nyt sitten tarkoitus päästä vepe-treeneihinkin ja parin viikon päästä otetaan Rillan kanssa suunnaksi Saarijärvi ja vepe-leiri.
Vaikka varsinainen lajitreenaus onkin ollut aika vähäistä, niin silti on ollut todella mukava koirakesä. On kuljettu pitkin metsiä ja tavattu kavereita. Ja Rillasta onkin kuoriutunut mustikkametsällä varsinainen etsijäkoira. Se löytää taatusti kaikista parhaimman mustikkamättään ja mielellään myös syö nuo siniset herkut, ennen kuin kukaan muu ehtii. Myös pihasta näyttää kaikki marjat katoavan parempiin suihin. Tänäänkin minun kastellessa tomaatteja kasvihuoneessa Rilla nautiskeli viinimarjoja ja vadelmia kasvihuoneen ulkopuolella, niin, että mussutus vaan kuului.

Ai niin.. Rillalla oli muuten esimmäiset juoksut. Moneen kertaan kevään ja alkukesän aikana oli merkkejä juoksujen lähestymisestä ja sitten tuossa heinäkuun ihan alkupäivinä ne sitten alkoivat. Mukava sinänsä, niin nyt ei enää tarvitse jännittää ainakaan sen Saarijärven leirin kanssa, että iskeekö juoksut päälle silloin vai koskahan. Mistään muusta juoksuja ei huomannut, kuin siitä vuotamisesta. Rilla ei ollut kipeä, eikä muutenkaan apaattinen tai poikkeava normaalista. Nyt se on nähtävästi päättänyt ihan oikeasti olla aikuinen ja pudottaa viimeisetkin pentuvillat pois.

Lopuksi muutama kuva. Täytynee jossain vaiheessa koittaa päivittää tuo  "kansikuvakin" vähän kesäisempään versioon :D

 

2013-06-07%2010.33.02-normal.jpg

 

C360_2013-06-21-21-36-29-819-normal.jpg

Juhannuskokolla

 

C360_2013-07-09-19-34-25-996-normal.jpg