Kävimme Rillan kanssa sunnuntaina mätsärissä Juupajoella. Mukana meillä oli Janita ja corgi Niki. Rilla oli jälleen, tuttuun tapaan, näyttelyn ainoa lansu ja huomasin jälleen, kuinka rauhallinen pentunen tämä onkaan. Vaikka muut koirat haukkuivat ympärillä, niin tämäpä makasi tyynenä paikallaan ja katseli maailmaa. Ja ihan hyvä niin.. Muutenkin olen huomannut, ettei Rilla paljoa ääntään käytä ja varmaan alle kymmenen ovat kerrat kun olen kuullut sen haukkuvan.

No mutta siihen mätsäriin.. Rillan parina oli keeshond-rotuinen koira ja kuten aijemmissakin mätsäreissä olimme Rillan kanssa tässäkin paikalla yksi ja kun tämä toinen tuli aika lähellä, niin Rilla keskittyi ajoittain takana juoksevaan koiraan, enkä meinannut saada korjattua sitä kulkemaan kunnolla eteenpäin. Hampaiden ja rungon tarkastelu kuitenkin sujui ongelmitta ja Rilla saikin kehuja kauniista ulkomuodosta. Sininen nauha saatiin ja tuomarin kommentti oli, että kaunis ja hyvärunkoinen koira, todella rauhallinen, mutta esiintymiseen olisi hyvä saada eloisuutta ja innostusta. Lopullinen tulos oli Sin 4.

Onneksi näyttelykausi on vasta aluillaan ja lähitienoillakin on mätsäreitä tulossa, niin päästään harjoittelemaan näyttelyissä olemista. Jos vaikka kesän aikana päästäisi ihan oikeassakin näyttelyssä käymään. Valitettavasti kovin odotettu tulevan viikonlopun lansunäyttely jää meiltä väliin, mutta josko ensi vuonna sitten päästäisi mukaan.